Better Magazine
Image default
Travel Better

Cele mai bune orașe europene pentru a organiza petrecerea burlacilor

Viitorii miri, care vor să iasă un pic din „cutiuța” clasicei organizări a unei nunți românești, își amintesc, probabil, de seria Hangover și de minunata idee a organizării unei petreceri a burlacilor într-o locație interesantă, care oferă tot ce și-ar dori niște băieți dornici de un party înaintea… marelui party al vieții.

Prin urmare, organizarea petrecerii burlacilor undeva în afara țării poate fi o idee strălucită. Și, cum Europa e mult mai la îndemână decât Las Vegas sau Bangkok, hai să vedem care sunt cele mai bune orașe europene în care poți merge cu prietenii într-un weekend, înainte de a face marele pas în viață, alături de viitoarea ta soție:

Petrecerea burlacilor în Dublin, Irlanda

temple bar dublin
Temple Bar, epicentrul pub-urilor din Dublin / Foto via telegraph.co.uk

Dublin e o capitală recunoscută pentru pleiada de cluburi și pub-uri care nu lasă niciun vizitator „însetat”. O vizită la celebrul Guinness Storehouse trebuie să fie unul dintre punctele de interes, fie că ești sau nu fan al berii negre. Apoi, desigur, zona Temple Bar, aglomeratul cartier plin de pub-uri, baruri și restaurante, unde se cântă muzică live, unde se mănâncă preparate asiatice, americane și irlandeze și unde nopțile sunt lungi și vesele.

Dublin nu e chiar cel mai ieftin oraș din această listă, dar în mod sigur are un farmec unic, fie și dacă ne gândim la faptul că barurile irlandeze sunt pline oriunde s-ar afla în lume.  

Petrecerea burlacilor în Barcelona, Spania

La Terrrazza
La Terrrazza, unul dintre numeroasele cluburi de noapte din Barcelona / Foto: blog.apartmentbarcelona.com

Barcelona, superbul oraș catalan, are o viață de noapte intensă, o arhitectură splendidă și… multă sangria în stoc. Barcelona dispune de o adevărată cultură a cafenelelor, de una a cluburilor și de una a plajelor, pe care să-ți revii după mahmureala din noaptea precedentă. Te poți pierde împreună cu prietenii pe străzile din zona medievală, poți admira creațiile lui Gaudi sau, dacă ai avut inspirația să luați bilete din timp, poți viziona pe Camp Nou un meci de-al Barcelonei.

Petrecerea burlacilor în Ibiza, Spania

eden ibiza
Nebunie în clubul Eden, din Ibiza / Foto: clubbable.com

Ibiza e insula petrecerilor, locul perfect pentru o escapadă hedonistă în care să sărbătorești ultimele zile de libertate. Deoarece este una dintre destinațiile de top pe această zonă, în Ibiza ai la dispoziție absolut tot ce ți-ai putea dori. De la plajele Playa d’en Bossa și Cala Conta la străzile întortocheate și nebunia din San Antonio.

Mergeți la apusul soarelui în Café Del Mar sau rezervați-vă locuri la o petrecere pe un vas de croazieră care se plimbă prin jurul portului, înainte de a vă îndrepta către unul dintre fenomenalele cluburi de noapte din Ibiza. Bucurați-vă de gig-urile DJ-ilor de clasă din Amnesia sau Pacha sau de spectacolele live din Heart. Și pregătiți-vă rezervele de energie, pentru ca a doua zi s-o luați de la capăt!

Petrecerea burlacilor în Budapesta, Ungaria

doboz budapesta
barul-ruină Doboz, din Budapesta / Foto: Matt Steirer / Doboz

E aproape, e la-ndemână, se ajunge rapid (mai ales dacă ești din vestul României), iar capitala istorică a Ungariei te așteaptă să o vizitezi împreună cu prietenii, cu arhitectura ei Art Nouveau și cu o viață de noapte căreia i s-a dus vestea.

Nu rata pub-urile de ruină din Budapesta, unde se servește bere artizanală de clasă, între zidurile unor construcții străvechi, dar nici epicele cluburi de noapte budapestane, precum Ötkert, Akvárium Klub sau Tesla, în care DJ-i iscusiți fac nopțile mai mult decât fierbinți.

Petrecerea burlacilor în Berlin, Germania

berlin nightclub
Party „industrial” în Berlin / Foto via hostelworld.com

Berlin este orașul care a fost transformat într-un amestec multi-cultural de baruri, cluburi și berării unice. Bucurați-vă de un brunch pe Kollwitz Strasse, acordați-vă un moment cultural într-unul dintre numeroasele muzee, apoi aruncați-vă într-o pivniță sordidă pentru a vă bucura de un concert de jazz de clasă.

Iar când vine vorba de cluburi și baruri, îndreptați-vă către locuri legendare, precum Berghain – casa muzicii tehno europene sau către parcul de distracții indoor Katerholzig, unde se va găsi câte ceva de făcut pentru fiecare persoană din grup.

Petrecerea burlacilor în Cracovia, Polonia

cluburi cracovia
Cluburile din Cracovia știu cum să-și atragă petrecăreții / Foto via inyourpocket.com

Poate că nu ai avea Polonia în prim-plan atunci când te-ai gânsi să alegi un oraș pentru petrecerea burlacilor, însă Cracovia, acest oraș cu trecut învolburat, are o scenă muzicală spectaculoasă și câteva dintre cele mai neobișnuite și ciudate cluburi și pub-uri, în care distracția depășește cotele obișnuite. Localurile deschise toată noaptea și vodca-barurile fac din Cracovia una dintre cele mai bune destinații din lume pentru petreceri „alcoolice”.

Ia-o ușor, însă, cu un brunch scăldat în bere undeva în Centrul Vechi, înainte de a te bucura de nebunia ce începe după lăsarea întunericului. Orașul e împânzit cu peste 200 de cluburi de noapte, așa că alegerea va fi deosebit de grea, dacă nu infinit de ușoară.

Petrecerea burlacilor în Amsterdam, Olanda

amsterdam cartierul rosu
Red District – cartierul felinarelor roșii din Amsterdam / Foto via thestagsballs.com

Capitala Olandei e un oraș de aur atunci când vorbim despre posibilități de distracții. Un fel de Mecca pentru oricine e interesat de băutură, dans și plăceri interzise – relaxat și boem, Amsterdam e orașul ideal pentru orice petrecere a burlacilor.

Cafenele ganja, cartierul felinarelor roșii, barurile și cluburile de noapte, celebrul Muzeu al Sexului și multe alte atracții vă vor ține ocupați pe durata întregului weekend. Amsterdam are și o scenă muzicală extrem de activă, prin urmare veți găsi și în această zonă tot ceea ce vă doriți, de la baruri de blues aflate prin subsoluri la cluburi în care DJ-i celebri susțin spectacole live.

Petrecerea burlacilor în Praga, Cehia

praga bere
Petrecerea în Praga poate începe cu un tur al berii cu bicicleta / Foto: praguetoursdirect.com

Praga poate fi considerat pe bună dreptate polul petrecerilor europene. Un oraș plin de contraste, cu bere ieftină și bună și cu străzi întregi doldora de baruri și cluburi de noapte.

În timpul zilei, explorați Centrul Vechi, cu castelul său străvechi (cel mai mare din lume!), cu piețele mari și străzile încărcate de istorie. Bucurați-vă de bere și de gastronomia locală, apoi treceți la nivelul următor spre seară și noapte, căutând barurile și cluburile cele mai cunoscute.

De pildă, puteți să dansați toată noaptea cu localnicii la SaSaZu sau la Epic sau să vă bucurați de nopțile tematice de anii 80 la Lucerna Music Bar. Oriunde veți dori să petreceți ca niște adevărați burlaci, Praga nu vă va dezamăgi.

Citește și: 7 vacanțe de lux extrem de accesibile

Citește și despre

Cocoa treat

Better Man

Ciao, bello! Belmond Hotel Splendido, din Portofino, Italia

Better Man

Top 7 cele mai exclusiviste hoteluri de lux din Dubai

Better Man

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Please enter an Access Token