Better Magazine
Image default
Move Better

Cele mai scumpe mașini din lume

Care sunt cele mai scumpe mașini vândute vreodată? Se pot spune multe despre cererea de automobile puternice și scumpe și despre cine ajunge să le cumpere. Un lucru e cert: dacă vei ajunge vreodată să conduci una dintre aceste 10 mașini de mai jos (sau măcar unele asemănătoare) vei întoarce multe priviri. Iar întrebarea pe care ne-o punem, după ce vei parcurge lista cu cele mai scumpe mașini din lume este: pe care dintre acestea ți-ai dori-o cu adevărat?

10 Bugatti Chiron Super Sport 300+

Bugatti Chiron Super Sport 300+
Bugatti Chiron Super Sport 300+

Preț: 4 milioane $

Bugatti Chiron Super Sport 300+ a fost produsă în doar 30 de exemplare, modelul nefiind altceva decât un alt exemplu de măiestrie automobilistică realizată de compania Bugatti. Care companie a fost, de altfel, prima din lume capabilă să construiască o mașină ce a reușit să depășească viteza de 482 km/h (300 mile pe oră) pe un circuit din Germania.

Mașina de față este o versiune îmbunătățită a modelului Bugatti Chiron, și a atins un record de viteză de 490 km/h. Bugatti a decis, însă, să o producă în număr limitat de exemplare, acestea dispunând de motor quad-turbo W16, de 8 litri. Toate cele 30 de mașini au fost vândute la prețuri începând cu 4 milioane de dolari.

9 Lamborghini Veneno Roadster

Lamborghini Veneno Roadster
Lamborghini Veneno Roadster

Preț: 4,5 milioane $

Veneno înseamnă „venin” în limba spaniolă, iar această mașină are în mod cert o prezență… mortală. Bazată pe modelul Aventador, Lamborghini Veneno Roadster a fost creat pentru a sărbători aniversarea de 50 de ani a companiei Lamborghini, fiind prezentat la Salonul Auto de la Geneva, din 2013.

Poate ajunge la 100 km/h în 2,9 secunde, iar prețul de vânzare o face să intre pe poziția a noua în topul celor mai scumpe mașini din lume.

8 Koenigsegg CCXR Trevita

Koenigsegg CCXR Trevita
Koenigsegg CCXR Trevita

Preț: 4,8 milioane $

Deși inițial compania trebuia să construiască trei automobile CCXR Trevita, costurile de producție s-au dovedit a fi atât de mari încât în cele din urmă producția a fost limitată la două.

Câteva dintre caracteristicile lui Koenigsegg CCXR Trevita includ caroserie din fibră de carbon cu plasă de diamant, aripi spate din dublu carbon, frână din carbon ceramic cu ABS și un sistem de monitorizare a pneurilor. Viteza maximă pe care o poate atinge este de 408 km/h. Una dintre mașini a intrat în colecția personală a lui Floyd Mayweather.

7 Pagani Huayra Imola

Pagani Huayra Imola
Pagani Huayra Imola

Preț: 5,4 milioane $

A șaptea cea mai scumpă mașină din lume este acest model Pagani Huayra Imola, produsă într-un număr limitat, de 5 exemplare. A fost anunțată în luna septembrie a anului 2019, Pagani oferind detalii tehnice cu privire la motorul twin-turbo V12 de 6 litri, dezvoltat exclusiv de către Mercedes-AMG, care produce 827 CP, făcând din Huayra Imola o adevărată bestie pe patru roți.

6 Bugatti Divo

Bugatti Divo
Bugatti Divo

Preț: 5,8 milioane $

Bugatti Divo e o mașină sport de clasă medie, dezvoltată în ideea prezenței pe circuite de către compania Bugatti Automobiles S.A.S. și denumită în memoria pilotului francez de curse Albert Divo, dublu câștigător pentru Bugatti al cursei Targa Florio, care se desfășura în anii 20.

Conform celor de la Bugatti, Divo este cea mai agilă și mai dinamică mașină creată vreodată de această companie. Producția a fost limitată la 40 de exemplare, toate vândute încă din prima zi în care au devenit disponibile. Viteza maximă a automobilului este de 380 km/h.

5 Mercedes Benz Maybach Exelero

Mercedes Benz Maybach Exelero
Mercedes Benz Maybach Exelero

Preț: 8 milioane $

În ciuda imaginii oarecum ciudate, acest Maybach Exelero este un automobil sport de 4 locuri, extrem de performant, dotat cu un motor V12 twin-turbo. Mașina a fost comandat de Fulda, o subsidiară germană a companiei Goodyear, pentru a testa noua gamă de anvelope Carat Excelero.

Excelero a apărut într-unul dintre videoclipurile artistului american Jay-Z și a fost achiziționat de către rapperul Birdman. Automobilul atinge o viteză maximă de 342 km/h.

4 Bugatti Centodieci

Bugatti Centodieci
Bugatti Centodieci

Preț: 9 milioane $

La o simplă privire se poate observa cât de multe a investit Bugatti în această mașină, care aduce un omagiu modelului Bugatti EB110, la cea de-a 110-a aniversare a companiei.

Bugatti Centodieci cântărește cu 20 kg mai puțin decât modelul Chiron și dispune de un motor quad-turbo W16 de 8000 cc, care dezvoltă 1578 CP. Producția lui Centodieci a fost limitată la 10 exemplare, al căror preț individual este de 9 milioane $.

3 Rolls Royce Sweptail

Rolls Royce Sweptail
Rolls Royce Sweptail

Preț: 13 milioane $

Locul trei pe podiumul celor mai scumpe mașini din lume e ocupat de un model care poate fi descris drept un exemplu fabulos de artizanat auto. Un design excepțional, la care se adaugă ingineria adusă la rang de artă – iată cele două elemente care fac din Rolls Royce Sweptail piesa de rezistență a companiei britanice Rolls-Royce Motor Cars.

Modelul a fost comandat în 2013 de către un specialist în super-iahturi și aeronave, a cărei identitate nu a fost divulgată de către cei de la Rolls-Royce. La evenimentul Concorso d’Eleganza Villa d’Este din 2017, Sweptail a fost prezentată drept cea mai scumpă mașină din lume la acea vreme.

2 Pagani Zonda HP Barchetta

Pagani Zonda HP Barchetta
Pagani Zonda HP Barchetta

Preț: 17 milioane $

Pagani Zonda HP Barchetta este a doua cea mai scumpă mașină din lume, motiv de mândrie pentru constructorul italian de automobile sport. Cu look-ul său unic, decapotabilă, cu roțile din spate acoperite cu un panou din fibră de carbon, cu parbrizul său îngust, HP Barchetta e un diavol al șoselelor, capabil să dezvolte o viteză maximă de 355 km/h. Este cel mai rapid și cel mai puternic model produs de Pagani Zonda.

1 Bugatti La Voiture Noire

Bugatti La Voiture Noire
Bugatti La Voiture Noire

Preț: 18,7 milioane $

Bugatti La Voiture Noire este cea mai scumpă mașină din lume la această oră, ea fiind parte a planului companiei Bugatti de a construi anual două automobile personalizate. Așa încât va fi produs un singur exemplar La Voiture Noire, Bugatti începând construcția lui în 2019, aceasta urmând să fie gata în 2021.

Cu toate acestea, Bugatti a precizat că un cumpărător anonim a achiziționat-o deja, la prețul de 18,7 milioane de dolari, cu tot cu taxe. Noire va atinge o viteză maximă de 420 km/h și va ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 2,5 secunde.

Citește și: SUV-ul pe care l-ai visat pentru 2021: Ford Mustang Mach-E GT Performance Edition

Citește și despre

For old times sake: 1952 Ferrari 342 America

Better Man

Ride a wheel: Ryno Microcycle

Better Man

Carbon Dream

Better Man

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Please enter an Access Token