Better Magazine
maradona si queen
Better Photography

Fotografii de poveste: Întâlnirea lui Freddie Mercury cu Maradona

The Game Tour a fost un turneu întreprins de trupa Queen pentru a-și promova albumul de succes The Game, scos pe piață în anul 1980, album care includea piesele Another One Bites the Dust și Crazy Little Thing Called Love, melodii ce aveau să devină legendare. Turneul avea să marcheze prima prezență a trupei britanice pe stadioanele din America de Sud, lucru care s-a petrecut la începutul lui 1981.

Turneul a început, așadar, pe 28 februarie, cu două concerte consecutive desfășurate pe Estadio Velez Sarsfield, din Buenos Aires, prilej cu care s-au adunat nu mai puțin de 300.000 de persoane venite să-i aplaude pe Freddie Mercury și ceilalți trei componenți ai trupei Queen. A fost cel mai mare număr de oameni care au participat la un concert din Argentina, record ce avea să dureze până în 1982.

Freddie Mercury l-a întâlnit prima oară pe Diego Maradona la o petrecere în Castelar, localitate de lângă Buenos Aires, după care l-a invitat pe scenă în timpul celui de-al doilea concert din capitala Argentinei. El Pibe d’Oro a acceptat imediat.

Când fotografiile făcute la concert au fost publicate, Maradona a fost foarte criticat de către argentinieni pentru faptul că purta un tricou pe care era imprimat steagul britanic Union Jack, având în vedere că la vremea apariției pozelor începuse Războiul Malvinelor, din Insulele Falkland, dintre Marea Britanie și Argentina. Diego s-a apărat, spunând că fotografiile fuseseră făcute cu o lună înainte de începerea conflictului și cu un an întreg înainte ca războiul să se desfășoare în teritoriu.

maradona si queen
Maradona poartă un tricou pentru care a fost blamat mai târziu de către argentinieni, din cauza Războiului Malvinelor

Amuzant este faptul că Freddie nu știa cu adevărat cine e Maradona, deoarece el nu era un fan al fotbalului. Cu toate acestea, Mercury a fost plăcut impresionat de (pe atunci) tânărul star argentinian. Dintr-un anumit punct de vedere, cei doi se puteau identifica unul cu celălalt: ambii erau scuzi de înălțime și aveau o sete nebună de succes. Maradona a apărut pe scenă în aplauzele publicului, după care și-a dat jos tricoul naționalei cu numărul 10 și i l-a întins lui Freddie. A spus că urmează piesa Another One Bites the Dust, apoi s-a retras, iar trupa și-a continuat concertul.

maradona si queen
Freddie poartă cu mândrie tricoul cu numărul 10 pe care Diego tocmai i-l făcuse cadou
maradona si queen
Inimitabilul Freddie Mercury

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Please enter an Access Token