Better Magazine
Jacob & Co.’s Astronomia Everest
Better Watches

Jacob & Co.’s Astronomia Everest vine la pachet cu o expediție pe Everest

Jacob & Co.’s Astronomia Everest e un ceas ultra-exclusivist care costă nu mai puțin de 884.800 dolari. În banii ăștia, desigur, te aștepți să primești „lucruri”. Și le primești cu vârf și îndesat.

Jacob & Co.’s Astronomia Everest

Primul – care ține mai degrabă de latura metaforică – este că primești dreptul de a purta zi de zi la mână această fenomenală operă de artă. Al doilea – și aici începem cu lucrurile serioase – este că în interiorul ceasului se află o bucată de rocă originară din Himalaya. Și al treilea – poate cel mai convingător – este că achiziționalrea ceasului vine la pachet cu o excursie cu elicopterul pe Everest, împreună cu exploratorul Johan Ernst Nilson.

Jacob & Co.’s Astronomia Everest
Johan Ernst Nilson poartă noul Astronomia

Și iată cum, dintr-o dată, cei 884.800 de dolari pe care ai putea să-i cheltuiești pentru un ceas Jacob & Co.’s Astronomia Everest nu mai par chiar aruncați în vânt. Și încă nu am ajuns să dicutăm despre caracteristicile ceasului. Astronomia Mount Everest este rezultatul unui parteneriat cu exploratorul și ecologistul suedez mai sus menționat, poate cea mai potrivită persoană pentru a discuta despre cum e să urci la 6200 m altitudine, la minus 30 de grade, purtând la mână un ceas care continuă să funcționeze ireproșabil, fiind un companion de nădejde în condiții extreme.

Prețul – echivalent al Everestului

Prețul ceasului Astronomia Everest reflectă înălțimea celui mai înalt vârf de pe Terra (8848 m). Iar caracteristicile lui sunt la fel de impresionante: un mecanism tourbillon cu dublă axă gravitațională pe unul dintre cei patru sateliți. Ceilalți trei sateliți prezintă un diamant de un carat, cu 288 de fațete, un glob de magneziu care se rotește constant și cadranul cu ore/minute.

Jacob & Co. îți amintește de ceea i-a inspirat în realizarea acestui magnific ceas avangardist, oferind și o cutie de prezentare în forma muntelui Everest, pe care se află stilizat, în detalii, traseul până în vârf. S-au produs doar 24 de bucăți din Jacob & Co.’s Astronomia Everest, cu trimitere la cele 24 de fusuri orare ce împart globul pământesc. 12 dintre ele (Astronomia Everest Black Gold) cu o boltă cerească neagră (47 mm, cu cadran negru în aur alb de 18 carate) și 12 (Astronomia Everest White Gold) cu o boltă cerească albastră (cadran albastru, în aur alb de 18 carate). Ceasul are și o componentă caritabilă – 10% din prețul unui exemplar va fi o sumă donată unei organizații din zona ecologistă, nestabilită încă.

Foto: jacobandco.com

Citește și: IWC Top Gun SFTI Pilot’s Watch

Citește și despre

Big Bang with a touch of Ferrari

betmag

1931 in Pink

betmag

Speed

Better Man

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Please enter an Access Token