Better Magazine
Image default
Travel Better

Top 7 cele mai exclusiviste hoteluri de lux din Dubai

Dubai a devenit una dintre cele mai populare destinații de vacanță în ultimii ani. Zborurile din România sunt relativ ieftine iar orașul, cândva un banal avanpost din deșert a devenit o bijuterie a arhitecturii moderne, proiecte care mai de care mai scumpe și mai extravagante prinzând contur într-un decor care devine din ce în ce mai… science-fiction.

De la mall-uri la insule artificiale, grădini botanice fabuloase, clădiri ce se întrec în înălțime și hoteluri tot mai scumpe și mai exclusiviste. Vorbind despre acestea din urmă, am trecut în revistă primele 7 hoteluri de lux din Dubai, pentru cei care au un plan o călătorie în acest emirat și își doresc să aibă parte de tot ce e mai bun. La un preț, desigur, pe măsură:

7 Palazzo Versace Dubai

Palazzo Versace

Palazzo Versace Dubai e un complex cu 215 camere care amintește de un palat italian de secol 16. Hotelul debordează de o opulență și o extravaganță fără limite: în interior găsești un candelabru cehesc ce cântărește trei tone, coloane aurite și mozaicuri formate din 1,5 milioane de piese.

Pe lângă acestea, hotelul dispune de o piscină uriașă pentru adulți, una mai mică pentru copii, wi-fi gratuit, centru de fitness, saună și spa. Băile camerelor sunt placate cu marmură și oferă cosmetice La Bottega. În Palazzo Versace ai parte doar de fine dining, cu specific italienesc, iar personalul debordează de curtoazie. Prețul camerelor începe de la 175 $ / noapte, dar în vârf de sezon pot ajunge și la 21.000 $.

6 Four Seasons Resort Dubai

Four Seasons Resort Dubai at Jumeirah Beach

Four Seasons Resort Dubai, aflat pe plaja Jumeirah, e un complex elegant, cu priveliști către Golful Arabiei pe de-o parte și skyline-ul impresionant al Dubaiului pe de alta. Resortul e amenajat în clasicul stil de Orient Mijlociu, iar facilitățile sale include un centru fitness deschis 24 de ore, salon de plajă, spa și terenuri de tenis.

Sunt 11 restaurante în cadrul hotelului, la care se adaugă câteva „stații” în care se gătesc live preparate arăbești. Prețurile camerelor la Four Seasons Resort Dubai încep de la 209 $ și pot ajunge la 9500 $, acesta fiind unul dintre cele mai scumpe hoteluri de lux din Dubai.

5 Atlantis The Palm

Atlantis The Palm

Atlantis The Palm e un hotel de lux de 5 stele, aflat pe Palm, insula artificială din Dubai. Stabilimentul amenajat în tematică Atlantis, include un resort pe plajă și câteva apartamente subacvatice. Printre celelalte atracții din cadrul resorului se numără un parc acvatic de aventură, acvariul Lost Chambers și Golful Dolphin.

Hotelul dispune, de asemenea, de restaurante de clasă, spa, magazine de lux, precum și de unul dintre cele mai cool cluburi din Dubai. Prețul camerelor la Atlantis The Palm pornește de la 229 $ și poate ajunge la 17.150 $.

4 Armani Hotel Dubai

Armani Hotel Dubai

Al patrulea cel mai scump hotel de lux din Dubai este Armani Hotel Dubai. Ocupant al etajelor 38 și 39 din turnul Burj Khalifa, hotelul are un design realizat de către celebrul designer italian Giorgio Armani și oferă priveliști fabuloase către fântânile dansatoare, ale căror muzică poate fi ascultată în cameră, în timp ce le privești, prin intermediul unor stații ascunse de iPad.

Hotelul oferă servicii de frumusețe precum și câteva irezistibile magazine de lux, de unde se pot cumpăra flori, accesorii și ciocolată de top. Armani Hotel Dubai are un total de 160 de camere și apartamente, câteva restaurante de fine dining, cu gastronomii japoneze, indiane și italiene, iar prețul unei camere aici pornește de la 258 $ pe noapte.

3 The Bulgari Resort Dubai

bulgari resort dubai

Bulgari Resort Dubai se află pe insula artificială Jumeirah Bay și are aspectul unui sat mediteraneean, fiind opera arhitectului milanez Antonio Citterio. Resortul dispune de 100 de camere și 20 de vile, iar printre facilitățile exclusiviste se regăsesc un centru de fitness, un salon de frumusețe, frizerii tradiționale, croitorii și un port privat.

De asemenea, hotelul dispune de o piscină interioară, placată cu aur, și de un restaurant cu trei stele Michelin. Prețurile unei camere pornesc de la 324 $ pe noapte.

2 Jumeirah Al Naseem

Jumeirah Al Naseem

Jumeirah Al Naseem e un resort dichisit din Golful Arabiei, cu acces la kilometri întregi de plajă, construit și amenajat în stil clasic italienesc, în culori dominante de crem și auriu. Dispune de o piscină pentru familii, una doar pentru adulți, un centru de fitness, spa, un parc acvatic și o lagună în care sunt îngrijite și protejate specii de broaște țestoase.

Restaurantele hotelului oferă mâncare stradală asiatică și preparate arăbești. Camerele oferă maximum de confort, de la paturile imense la canapelele în care te scufunzi. Prețul uneia pornește de la 356 $, Jumeirah Al Naseem fiind considerat al doilea cel mai scump hotel de lux din Dubai.

1 Burj Al Arab Jumeirah

Burj Al Arab

Primul pe lista celor mai scumpe hoteluri de lux din Dubai este celebrul Burj Al Arab Jumeirah, considerat chiar cel mai luxos hotel din lume. Resortul de 7 stele e construit pe o insulă artificială, fiind conectat de continent printr-o plajă privată. Designul hotelului cu 28 de etaje aduce cu o velă, în interior aflându-se 202 camere și apartamente, precum și două restaurante de fine dining – Al Muntaha și Al Mahara.

Opulența de la Burj Al Arab Jumeirah nu cunoaște limite, de la serviciile cu șofer pe Rolls Royce până la helipadul de pe acoperiș. Prețul unei camere pornește de la 874 $ pe noapte și poate ajunge la 24.000 $.

Citește și: Fii regele cavernelor, la Kelebek Special Cave Hotel din Cappadocia!

Citește și despre

Fii regele cavernelor, la Kelebek Special Cave Hotel din Cappadocia!

Better Man

Hong Kong-ul e mai spectaculos văzut din Ritz-Carlton Hotel

Better Man

Don’t lose the chance to enjoy Downton Abbey’s Highclere Castle

Better Man

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Please enter an Access Token