Better Magazine
Image default
Better Living

7 locuințe moderne, cu arhitecturi de invidiat

Uneori, imaginația arhitecților este atât de bogată, încât dacă este transpusă în practică, rezultatele pot fi încadrate la categoria capodopere. Sunt multe exemple de capodopere arhitectonice în întreaga lume. În cele ce urmează, am selectat doar șapte dintre cele mai îndrăznețe proiecte care să-ți bucure ochii și sufletul. Dacă și buzunarul e pe măsura prețului lor, atunci ai putea chiar să transpui visul în realitate și să încerci să achiziționezi una. Mai puțin pe ultima, totuși, care este un proiect special, încă neadus la viață, dar extrem de îndrăzneț.

Aston Martin Sylvan Rock House

Aston Martin Sylvan Rock House 8

În parteneriat cu compania S3 Architecture, Aston Martin a reușit să pună la punct proiectul primei sale locuințe private. Sylvan Rock House e localizată pe un teren de 22 hectare aflat în Hudson Valley. Exteriorul negru, îmbrăcat în cedru contrastează cu vegetația luxuriantă, profilând o formă neregulată ce amintește de formațiunile stâncoase aflate pe teritoriul proprietății.

Aston Martin Sylvan Rock House 8
Aston Martin Sylvan Rock House 8
Aston Martin Sylvan Rock House 8

Interiorul în suprafață de 556 m cuprinde patru dormitoare, două săli de baie, o cramă și un garaj pentru trei mașini, pentru a-ți adăposti luxosul Vantage Roadster. Lemnul, pielea și metalul formează scena pentru aceste spații de lux, în vreme ce ferestrele din tavan până la podea relevă frumosul peisaj rural. Pentru cazări adiționale, complexul oferă trei camere de oaspeți și o casă în copac, cărora li se alătură o piscină de 80 mp. Construcția va fi gata în 2021.

Foto: Aston Martin

Kua Bay House

kua bay hous

Situată pe coasta din Kohala, cea mai veche zonă vulcanică din arhipelagul Hawaii, Kua Bay House e o interpretare modernă a mauka-Makai, simbolica scurgere de lavă de pe munte în mare. Intrarea în compelx se face dinspre munte, pe o șosea care taie câmpul de lavă existent. Formațiunile de rocă vulcanică asigură, de altfel, intimitatea proprietății, creând și o conexiune vizuală aparte cu moștenirea antică a locului.

Garajul și camera de oaspeți sunt „înfipte” în magma străveche, ferestrele înalte dezvăluind priveliști către terenul săpat. Pe măsură ce te îndrepți către clădirea principală, spațiul de locuit al cărui design a fost realizat de compania NICOLEHOLLIS se deschide cu peisajele superbe ale Oceanului Pacific. O paletă naturală de bazalt, cherestea și oțel complementează peisajul, iar un sistem de ecrane din lemn ajută la filtrarea intensității luminii solare.

See also
Copenhill, un deal ecologic cocoțat pe o centrală termică din Copenhaga

Când este complet deschis, tavanul face legătura cu o terasă exterioară înconjurată de o peisagistică realizată de către Lutsko Associates, în care e excelent încadrată o piscină de tip infinity, ce pare că se prăvălește direct în valuri.

Foto: Douglas Friedman / Walker Warner Architects

Ellen DeGeneres’ Salt Hill House

Salt Hill House
Salt Hill House
Salt Hill House

După ce a fost proprietara casei timp de un an, împreună cu soția ei, Portia de Rossi, cele două au scos la vânzare bijuteria din Santa Barbra. Cunoscută drept Salt Hill House (casa de pe Dealul Sărat), acest complex de inspirație balineză se întinde în patru secțiuni pe un teren de 3,6 hectare în fața oceanului.

Casa principală are 760 mp și include trei dormitoare și alte livinguri extrem de spațioase. Conexiunea cu exteriorul e făcută prin geamuri uriașe care oferă priveliști fantastice asupra oceanului Pacific, în vreme ce ușile glisante dau către o piscină de tip infinity și o terasă acoperită. O casă de oaspeți, o sală de fitness și un birou al celor care asigură securitatea sunt celelalte structuri ale complexului ce mai cuprinde un teren de pickleball și un eleșteu.

Foto: Riskin Partners Estate Group

Sea of Dreams Cayman Estate

Sea of Dreams
Sea of Dreams
Sea of Dreams
Sea of Dreams

Deși se numește Sea of Dreams (Marea Visurilor), această proprietate modernă de pe insula Grand Cayman, e pe cale să devină „realitatea” cuiva. Conacul minimalist, întins pe o suprafață de 2,5 hectare, are vedere la golful Pease și dispune de o plajă privată de 150 metri lungime.

Întinsă de-a lungul a trei corpuri, casa are opt dormitoare, fiecare cu baia proprie, de tip spa, sală de fitness, bucătărie și bibliotecă. Deși întreg interiorul e de excepție, vedeta este livingul central, cu vedere la apele cristaline ale Mării Caraibelor și, desigur, la piscina de tip infinity. Pe lângă casa principală mai există una de oaspeți, cu două dormitoare și baie.

Foto: Sotheby’s International Realty

Sunset Ridge House

Sunset Ridge House
Sunset Ridge House
Sunset Ridge House

Aflată pe culmea unei terase de stâncă și întinsă pe o suprafață de 14 hectare, Sunset Ridge House reconstruiește imaginea unei case montane din Colorado. Dar ce casă! Designul proprietății de 1100 mp a fost realizat de arhitectul Bill Poss, originar din Aspen, într-o estetică modernă integrată perfect cu peisajul Munților Stâncoși.

See also
How To Properly Age A Cigar

Acesta este și motivul pentru interiorul său rustic, cu pereți din calcar natural și tavane de bârne. Ferestrele largi captează vederi panoramice care include vârful Wilson, canionul din apropiere și pârtiile stațiunii de schi Telluride. Din living se iese pe terasa care dă către păstrăvăria privată. Cele șapte dormitoare pot acomoda până la 18 persoane, plus doi membri ai personalului. Localizată în Gray Head, proprietatea vine la pachet cu acces la pescuit, un teren de tenis, un patinoar și un microbuz care face transferul către pârtiile de schi din Telluride.

Foto: Douglas Elliman

Diamanten Cabin

Diamanten Cabin
Diamanten Cabin

Denumită după cuvântul norvegian care înseamnă, evident, diamant, Diamanten Cabin contrastează în mod vădit cu împrejurimile ei. Casa îmbrăcată în cherestea e ascunsă în munții Norvegiei, printre alte locuințe tradiționale, din lemn, construite în secolul 19. Forma suplă și minimalistă pune în valoare arhitectura vernaculară, cu unghiuri geometrice. Pentru a mai reduce din perturbarea vizuală a locului, structura e montată pe un piedestal central

La interior, micuța locuință adăpostește o singură cameră, deschisă, cu panouri de sticlă largi care oferă o priveliște spre orașul Oppdal aflat dedesubt.

Foto: Martin Innerdal Dalen / A38 Arkitekter

Proteus Underwater Habitat

Proteus Underwater Habitat

Creat de compania Fuseproject, condusă de Yves Behar, pentru acvanautul Fabien Cousteau, Proteus este o stație științifică subacvatică și, în același timp, un fabulos habitat. Ambițiosul proiect a fost modelat după designul unei stații spațiale, ideea fiind să devină un loc de întâlnire pentru cercetătorii mondiali, academicieni, agenții guvernamentale și corporații ce desfășoară misiuni de cercetare.

Cu o suprafață de 370 mp, habitatul submarin poate acomoda până la 12 oameni. O serie de module ce se atașează celui central găzduiesc laboratoare, dormitoare, băi, dispensare medicale, depozite, la care se adaugă o piscină. În mijloc, o scară în spirală conectează structura pe două nivele care adăpostește spațiile comune – bucătăria, livingul și zonele de lucru, plus prima seră subacvatică din lume. Desigur, momentan vorbim despre un proiect, dar, ca să-l cităm pe Fabien Cousteau, „nimic nu se compară cu acest lucru care se numește imposibil

Foto:ves Béhar and Fuseproject / Fabien Cousteau Ocean Learning Center

Citește și: Copenhill, un deal ecologic cocoțat pe o centrală termică din Copenhaga

You may also like

Cum să fii mai bun la șah

Better Man

Check mate

Better Man

Copenhill, un deal ecologic cocoțat pe o centrală termică din Copenhaga

Better Man

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This message appears for Admin Users only:
Please fill the Instagram Access Token. You can get Instagram Access Token by go to this page