DA! Cum se poartă un tricou polo
Nu te descheia la mai mult de un nasture, maxim doi. Dacă te deschei la toți nasturii, vei afișa o imagine neglijentă. Un nasture e suficient, maxim doi (dacă tricoul are mai mulți). Dacă, în schimb, îi ții pe toți închiși, din nou, imaginea va avea de suferit, fiindcă va părea prea sobră. Nu e greșit, dar nu e de dorit.
La libera alegere: în pantaloni sau pe-afară. Tricoul polo se poate purta în ambele situații. Băgat în pantaloni sugerează un look formal, scos din pantaloni – unul lejer. În cazul în care tricoul e prea lung, în mod cert el va trebui băgat în pantaloni.
Alege o gamă de culori de bază, fundamentale – albastru, negru și alb. Nu vei da greș niciodată dacă vei aborda un tricou polo în aceste culori. Tricourile polo în dungi sau în culori contrastante pe mâneci sau pe guler nu sunt o alegere greșită, ci doar una mai… obraznică, care adaugă un plus de lejeritate și de… tinerețe.
Continuă să-ți îmbogățești garderoba cu tricouri polo în culori vii. Cu alte cuvinte, poți îndrăzni mai mult în privința culorilor tricourilor polo – roz, roșu, vișiniu, verde, iată tot atâtea variante abordabile pentru situații casual.
NU! Cum nu se poartă un tricou polo
Tricoul sau maiou pe dedesubt. Un tricou polo se poartă direct pe piele. dacă adaugi ceva între el și piele, tricoul se va umfla și va arăta grosolan, iar gulerul se poate strâmba.
Un polo peste alt polo. În niciun caz! Un singur tricou polo e suficient.
Gulerul ridicat. A existat nu demult această „modă” a gulerului ridicat, mai degrabă ca semn de „șmecherie”. Din păcate, nu era altceva decât un semn de prostie. Altfel, gulerul e făcut ca să te protejeze de soare și o face suficient de mult și dacă stă la locul lui. Adică jos.
Tricou polo cu buzunar. Un buzunar la piept pentru un tricou polo poate fi un element aparent interesant, însă rareori vei vedea tricouri polo de calitate și de designer, care să abordeze buzunare. În plus, buzunarul de la piept are tendința de a se lăsa după câteva spălări, rezultatul fiind urâțirea efectivă a tricoului. Prin urmare… evită tricourile polo cu buzunare la piept.
Tricou cu un logo uriaș. Deși nu înțeleg de ce ar trebui să purtăm obiecte de îmbrăcăminte cu logo-ul producătorului foarte vizibile pe ele, unii o fac. Din snobism sau din… lipsă de gust. Din păcate am văzut tricouri polo originale, cu logo-ul Polo uriaș. Evită-le. Un logo micuț, plasat discret, poate fi suficient, deși ne putem lipsi și de el.
Tricou polo cu mânecă lungă. Deși aparent ar putea exista tricouri polo cu mânecă lungă care să arate rezonabil, în realitate, ele arată ca naiba. Istoria tricoului polo spune că acesta a apărut pentru a avea mâneci scurte, pentru a fi purtat vara sau în locuri cu temperaturi ridicate. Iar atașarea unor mâneci lungi la un astfel de tricou este pur și simplu un lucru care iese din ADN-ul acestuia și chiar al… modei.
Tricoul polo sport purtat casual. Tricourile polo destinate activităților sportive, precum golful sau tenisul, sunt făcute din materiale speciale, pentru a ușura deplasarea în teren. Ele nu trebuie abordate însă în afara terenurilor de sport.