Două romuri excepționale direct de la legendara distilerie jamaicană Long Pond. Două fațete ale aceluiași vintage rar, cu o vârstă înaintată – 22 de ani. Rom pentru cunoscători, cu un nume de reținut: Plantation Extreme No. 3 HJC. Având în vedere că în 2018, întregul stoc al ediției Extreme No. 2 s-a vândut în Suedia în doar 22 de secunde, ar trebui să știm că privim un campion.
Extreme No. 3 HJC selectează chintesența romurilor jamaicane. Se știe că Long Pond Distillery e o distilerie de clasă. Și se mai știe că romul produs aici nu are voie să dezamăgească. A treia lansare din gama Extreme No. 3 HJC a cuprins două variante: ITP și HJC. Ambele distilate în anul de grație 1996 și odihnite în butoaie de tip Bourbon vreme de 21 de ani. După care au fost transportate în Franța, pentru încă un an de „vacanță” în butoaie Ferrand.
Colecția Extreme este cea mai îndrăzneață colecție provenită de la Plantation Long Pond, care în 2019 a trecut printr-o adevărată tragedie: un incendiu în urma căruia s-au pierdut toate fermentațiile din butoaiele de lemn, precum și 65.000 de litri de rom proaspăt distilat. Din fericire, distileria a rămas intactă, iar colecția Extreme No. 3 a mai atenuat din efectele acestui moment negru.
Varianta HJC e făcută cu distilare lentă, având niveluri de esteri mai mari, fiind bogată în coajă de portocală, melasă, ienupăr, mușețel, banană caramelizată, pere aromatizate, pastă de caise cu miere, ierburi și fum de lemn.
ITP, în schimb, e un rom fructat, cu mere de cidru, kumquat, marmeladă, nuga, marțipan, mango, miere de portocală, banane uscate, guava și ananas.
Designul sticlelor aparține lui Troydel, un artist jamaican care transpune frumusețea pură a insulei, aducând pe sticle peisajele colorate și expertiza seculară. În România poți cumpăra o sticlă de Extreme No. 3 HJC la prețul de 843 lei.